Due to popular demand we will switch back to our old domain name infotechna.com soon!

Ha elmulasztotta volna, újra emlékeztetjük! - Február 18.-án PHP frissítés!

 Wednesday, February 15, 2023

Cégünk részére, mint webszerver szolgáltató, rendkívül fontos, ügyfeleink biztonsága, és lehetőségek szerint megteremteni a lehetőséget a gyorsabb, modernebb programok futtatása számára.

 

Mért van szükség a frissítésre? 

Ahogy minden szoftvernek, úgy a PHP-nek is megvan a maga életciklusa. Rendszeresen kerülnek kibocsátásra új verziók, amelyek új funkciókat tesznek elérhetővé, ill. eltávolítják az előző verziók hiányosságait és hibáit. Az új frissítések általában évente érhetők el, és támogatásuk körülbelül két éven át tart. 

A felhasználó szemszögéből leginkább a biztonság és a teljesítmény hiányosságai vethetnek fel aggályokat a régi PHP verziók esetében. A PHP újabb verziói mindig biztonságosabbak és a teljesítményük is jobb. A modern tartalomkezelő rendszerekben is gyakran feltételként szerepel, hogy a legújabb verziójú PHP használata.

Két már nem támogatott verzió kerül megszüntetésre a PHP 7.2, melynek támogatása 2019 novemberében, míg a 7.3 verzió melynek támogatása 2020 novemberében szűnt meg. A támogatás megszűnésével már nem garantálható a szoftver biztonsága, 100%-os működése.

A PHP frissítés nem csak szolgáltató oldali feladat, a felhasználónak is be kell állítania a kívánt verziót.

 

Ellenőrzés és PHP verzió módosítás

PHP verzió ellenőrzése pár kattintással megoldható: tárhelyére való bejelentkezés után a fő oldal, jobb-közép részén látható az aktuális verzió, a könnyebb beazonosítás kedvéért a helyét pirossal kereteztük be:

<image002.jpg>

A verziószámmal megegyező sorban, a Change/Módosítás gombra kattintva tudja a verzióváltást elvégezni.

 

A kompatibilitás ellenőrzése is hasonlóan egyszerű, válasszon egy magasabb verziót, állítsa át, majd ellenőrizze honlapja funkcióit. Amennyiben minden rendben lefut, már el is végezte a szükséges feladatot, amennyiben hibát jelez, térjen vissza az eredeti verzióra és kérje honlapkészítőjének, honlap karbantartójának segítségét. Szükség esetén javasolni tudunk olyan szakembert, aki segíteni tud.

A verzióváltással kapcsolatos tunivalókat itt találja.

Azért, hogy még időben fel tudjon készülni és ne érje váratlanul a frissítés most jelezzük, hogy 2023 február 18.-án 20:00 és 24:00 közötti szerver karbantartás keretén belül a PHP kiszolgálás 7.2 és 7.3 verziója megszűnésre kerül, ezzel egyidőben bevezetésre kerül a PHP 8.1 verziója.

Köszönjük eddigi megrendelésüket és bizalmukat: